torsdag 28. juli 2022

Skjulte feil og mangler ved kjøp av bolig

Trenger du advokat etter et boligkjøp?
Skjulte feil og mangler ved kjøp av bolig er noe man noen ganger oppdager etter kjøpet. Ofte kan selger gjøres ansvarlig og måtte kompensere det. Av og til er det imidlertid nødvendig med advokat for å definere ansvaret og å få rett erstatning.

Det er ikke alltid man trenger en rettssak, av og til kan advokaten gjennom megler eller et forlik få erstatning for sin klient.

For å reklamere på en bolig du har kjøpt, må det være en mangel av en viss omfang. Det kan være noe som er galt med selve boligen, men det kan også være forsinket levering eller feil opplysninger i salgsdokumentene, les mer om dette her.

Det finnes mange advokater som dekker hele landet, men det lønner seg å bruke et advokatfirma som har eiendomsrett som spesialfelt. Advokat firmaet Møller er eksperter på boligkjøperforsikring. Les mer om det på nettsiden deres.

Mer at det er en frist for å reklamere om mangler ved boligen Den relative tidsfristen betyr at du må melde fra til selger så fort du oppdager noe som ser ut som en mangel. Det vil si ikke lenger enn et par måneder etter. Jo fortere selger får informasjon, desto lettere kan det være å gjøre noe med feilen.

Reklamasjonen bør være skriftlig slik at den kan dateres og dokumenteres. Epost fungerer bra, men sørg for at den bekreftes mottatt på en måte.

Den absolutte tidsfristen er fem år.