torsdag 11. juli 2024

Reklamasjon og advokat etter kjøp av bil

Advokat erter bilkjøp?
Norges mest populære bruktbil er Volkswagen Golf. Den troner ganske suverent på toppen. For tiden er det over 50.000 bruktbiler til salg på FINN. Det selges og kjøpes titusenvis av brukte biler fra forhandlere og private i Norge i løpet av et år.

Mange av disse bilkjøperne opplever at de har gjort et dårlig kjøp, blitt lurt eller villedet eller lignende. Rust er for eksempel en type reklamasjon.

Totalt er over 59.000 bileiere spurt om rustproblemer, 8400 av disse i Norge. Det er altså eiere av VW, Ford, Skoda og Opel som oftest opplever rustproblemer. I den andre enden av skalaen finner vi Volvo, Renault, BMW og Mercedes, som sjelden opplever de samme problemene.

Om man kjøpte bilen for 150.000 kroner men man oppdager rustproblemer kan det redusere verdien av bilen med 50.000, da er dette en vesentlig mangel.

I mange tilfeller trenger man da en advokat for å løse saken. På nettsiden Kjøpsrett advokat får du hjelp til alle typer kjøp som for eksempel biler, båter, bobiler, campingvogner og så videre.

Kjøpsrett advokat bistår i kjøpsrettslige problemstillinger for private og næringsdrivende. Dette gjelder typisk kjøp og salg av bil, hvor det oppdages mangel på kjøretøyet. Kjøpsrett-advokat.no bistår med alt fra reklamasjon, til forfølging av krev utenfor og innenfor rettssystemet.