fredag 22. mai 2015

Hva er Med israel for fred?

Organisasjonen Med Israel for fred er stadig i media og på nettet i ulike sammenhenger, mange har også meninger om MIFF, men ikke alle vet så mye om organiasjonen.

Med Israel for fred er som navnet tilsier en fredsorganisasjon - som ønsker fred - men utrolig nok har organisasjonen faktisk meningsmotstandere. Meningsmotstanderne heter kanskje ikke "Mot Israel for krig", men det er igrunnen merkelig at noen som ønsker fred har motstandere det hele tatt i et ellers så sivilisert samfunn her i nord.

Antisemitissme er et ord mange kanskje har hørt, men jødehat er kanskje mer forklarende. Hva skal til av personlige egenskaper for å ønske krig og død over et folk som er skyldig i å ønske å ha et eget land, Israel?

Situasonen er kompleks, det er snakk om flere tusen år med historie (jøder har bodd i Betlehem, Jerusalem og Judea i tusenvis av år), religion (jihad og jødedom) samt politikk.

Det er kanskje verdt å nevne at Judea (eller vestbredden som det kalles i media) er et område delvis okkupert av arabere (som b.la. inkluderer Betlehem som du sikkert kjenner til fra bibelen) - og ikke omvendt - altså okkupert av Israelere.

Navnet Judea er som du kanskje forstår årsaken til at jøder kalles jøder, for de kommer fra jødea/judea.

Men det hele er igrunnen ganske forvirrende siden det er mye informasjon og desinformasjon om emnet.

Sjekk nettsiden Miff.no som er websiden til Med Israel for fred, der er det både nyheter og informasjon om Israel.